Krigen i Korea

Den 25 juni, 1950, begyndte det. Korea krigen. Krigen var den største konflikt under den Kolde Krig. Korea har ikke altid været et selvstændigt land. I 1910 blev landet indlemmet i det japanske imperium frem til Anden Verdenskrigs afslutning. Efter krigen erklærede Sovjetunionen krig mod Japan og de invaderede dele af Nordkorea. USA besatte den sydlige del og foreslog Sovjetunionen en splittelse på den 38. breddegrad. Japan havde derfor ikke noget at gøre i Japan.
I modsætningen til Anden Verdenskrig og Vietnamkrigen, fik Koreakrigen ikke meget mediedækning i USA. Den mest populære repræsentant af krigen var M*A*S*H, der var en tv-serie, som udspillede sig på et hospital i Sydkorea. Tv-serien kørte fra 1972 til 1983 og den sidste episode blev den mest sete i historien. 
Den koreanske krig var meget kort, men blodig. Næsten 5 millioner mennesker mistede livet. heraf 2 millioner af ofrene var civile, 40.000 amerikanske soldater mistede livet og 100.000 blev såret. 
I 2009 trak Nordkorea sig ud af Våbenstilstandstraktaten. Der var krigstilstand mellem Nord- og Sydkorea. Nordkorea blev støttet af Kina og Rusland. Sydkorea fik støtte fra USA, Storbritanien og andre FN-lande.

Leave a Reply