Danmarks Sidste Duel

Den 10. februar 1900 udkæmpede teaterkritikeren Edvard Brandes og skuespilleren Robert Schyberg en duel på pistoler på grund af en dårlig teateranmeldelse som Brandes havde skrevet, men hvordan gik det så vidt? Af Mikkel Hedegreen Når man hører ordet duel, kan billeder komme frem af adelsmænd eller militærmænd med pistoler, der går hver sin retning…

Hvad gik oplysningstiden ud på?

I 1700-tallet vandt nye teorier om filosofi, samfund og videnskab frem. Disse nye strømninger satte både konge, kirke og adel i skakmat. For det var en tid, hvor alt blev vendt på hovedet og man stillede spørgsmål til, hvordan hele verdensbilledet hang sammen. Dette leder os hen til flere spørgsmål: For hvilke tanker, begreber og…

En Alkoholikernation: Hvorfor Drikker Jeppe?

I Danmark kan vi godt lide at prale med vores frisind. Vi var det første land i verden, der frigav pornografien og som de første tillod vi homoseksuelle at blive gift og vi har et afslappet forhold til alkohol. Måske lidt for afslappet. Danskere over 15 år drikker i gennemsnit 9,1 liter ren alkohol om…

Hjemmets betydning gennem menneskets historie

Det er måske en anelse morsommere at sidde derude og længes hjem, end at sidde derhjemme og længes ud. Hjemmet forbinder jeg med min base. Dér hvor jeg kan være mig selv. I mange år har menneskeheden haft et hjem. Hjemmet har altid været en base for mennesket, hvor det kunne blive genopladt og klargjort…