BAG OM TILBAGE TIL FORTIDEN

Regitze Jørgensdatter (f.1998) Siden jeg kunne tale har det været min passion at dykke ned i fortiden, fortælle historier og udforske det ukendte. Formidler den gode fortælling på tværs af platforme i form af ord, billeder og lyd. Beskæftiger mig med fortiden og verden omkring mig.

KONTAKT MIG

Kære læser, tak fordi du følger med.

Med stor sandsynlighed synes du ligesom mig at historie er ‘the shit’, eller bare liiidt nysgerrig på hvad hulen der skete dengang i 1800-hvidkål. Hvad årsagen end er så velkommen!

Siden jeg var lille tog mine forældre mig med på museum og når dronningen havde fødselsdag tog vi ind til Amalienborg og vinkede til hendes majestæt. Jeg var især fascineret af danmarks konger. Hvis du spurgte mig dengang om, hvad jeg ville være når jeg blev stor så var det uden tvivl forpagter af Rosenborg Slot.

Da jeg fik historie på skemaet i folkeskolen blev det udelukkende mit hjertebarn. Mens de andre i klassen læste Vi Unge, var jeg abonnent på Illustreret Videnskab Historie. Mine venner så Disney Channel mens jeg var optaget af alle historiedokumentarer med Liv Thomsen som vært. Der er ingen tvivl om, at jeg var det sære barn i klassen som ikke kunne regne den ud, ‘glemte’ sit idrætstøj og var den eneste der gav en fuck i historietimerne.

Historieuniverset begyndte som en blog tilbage i 2014, da jeg manglede et afbræk fra gymnasiet. Hvis du spurgte mig i gymnasiet så var drømmen at læse historie på universitet og gå hele vejen til en PhD.

I 2017 blev jeg uddannet klassisk sproglig student. Efterfølgende søgte jeg ind på historiestudiet af flere omgange, men grundet at min studentereksamen ikke opfyldte universiteternes krav fik jeg kun afslag. Min drøm om at studere historie på universitet måtte jeg vinke farvel til.

Derfor har jeg hverken en uddannelse i historie eller i journalistik. Jeg er udelukkende autodidakt. Historie har altid været mit hjertebarn og missionen med ‘Tilbage Til Fortiden’ er at det skal kunne blive alles hjertebarn.

Kh Regitze Jørgensdatter